El preu mitjà diari de l’electricitat al mercat majorista pujarà avui fins als 184,48 euros per megawatt hora (MWh), un 5% més que ahir. Malgrat aquest increment, el preu serà lleugerament inferior al de fa una setmana, quan l’electricitat al mercat majorista espanyol estava en 186,46 euros/MWh. Comparant-ho amb fa un any, el preu de l’electricitat es multiplica gairebé per sis.

El preu més alt d’avui es donarà entre les vuit i les nou de la nit, quan arribarà als 241,27 euros/MWh, mentre que el més baix es va registrar entre les dues i les tres de la matinada, amb 125,01 euros/MWh.

Pel que fa a diumenge, el preu mitjà diari de l’electricitat en el mercat majorista va baixar fins als 175,64 euros per megawatt hora, un 22,6% menys que dissabte, tot i que va ser el diumenge més car de la història. El preu va pujar un 57,38% respecte el diumenge anterior, quan l’electricitat al mercat majorista espanyol estava en 111,6 euros/MWh.

Aquesta situació es produeix en plena escalada del preu de totes les matèries primeres vinculades a l’energia al món com el gas, el petroli i el carbó, el que dispara el mateix temps els drets de diòxid de carboni, que també se situen en màxims històrics.