La Selva va ser el setembre la comarca amb més augment interanual d'afiliats a la Seguretat Social en el conjunt de Catalunya, amb un augment del 7,9%, segons dades provisionals de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Es tracta d’un augment generalitzat registrat a totes les comarques catalanes i Aran, amb un increment del 3,4% respecte al setembre anterior i situant-se en 3.317.459 persones afiliades a la Seguretat Social. Pel que fa a les comarques gironines, la Cerdanya i el Baix Empordà han registrat un augment del 5,7% i del 5,5% respectivament, per davant de l'Alt Empordà (4,3%), la Garrotxa (3,7%), el Gironès (3,7%), el Pla de l'Estany (3,7%) i el Ripollès (2,9%).

Per altra banda, en relació amb el mes d'agost, la segona major disminució d'afiliacions a Catalunya es registra al Baix Empordà, amb una baixada del 6,5%. En canvi, la resta de comarques gironines es mantenen en variacions negatives més baixes, com del 4% a l'Alt Empordà, del 2,5% a la Cerdanya o del 2,7% a La Selva. En canvi la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l'Estany es col·loquen en variacions mensuals positives.

En el sector de serveis, que representa en el total de Catalunya el 78,3% de les afiliacions, ha augmentat en 102.000 en data de 30 de setembre respecte a l'any anterior, una xifra que representa un increment interanual del 3,9%.

Variació per sectors

Tanmateix, en nombres relatius, la comarca catalana que ha registrat les taxes de variació més elevades en el sector dels serveis ha estat a la Selva, amb un augment del 10,1% i 53.583 afiliacions. En l’àmbit gironí, Les comarques costaneres han estat les que han registrat una variació interanual més alta en el sector de serveis, amb augments del 6,4% al Baix Empordà, del 5,4% a la Cerdanya i del 5% a l'Alt Empordà.

També cal destacar una variació interanual del 8,8% al sector de l'agricultura al Gironès, registrant 1.487 afiliacions, i del 8,1% a la Cerdanya en referència al sector de la construcció.