L’empresa de distribució alimentària gironina GM FOOD continua amb l’estratègia d'expansió de l'àrea de supermercats franquiciats. A Catalunya ha inaugurat nou supermercats SUMA, Proxim i Spar durant el tercer trimestre, sumant 33 noves obertures des de principi de l’any. A tot l’estat, la companyia ha obert 22 supermercats franquiciats durant el tercer trimestre, assolint les 73 obertures des de gener. Els nous centres han suposat la creació de 95 llocs de treball i sumen una superfície de vendes de 4.650 m².

D’aquests 22 establiments inaugurats a tot l’Estat en els mesos de juliol, agost i setembre, nou s’ubiquen a Catalunya: sis a les comarques de Barcelona (quatre SUMA i dos Proxim) i tres a les gironines (dos Proxim i un SPAR). Els tretze centres restants es reparteixen en cinc SUMA a la Comunitat Valenciana, tres a Balears, dos a Andalusia, dos a Madrid i un a Aragó. Amb presència a quinze comunitats autònomes, GM FOOD supera els 800 establiments franquiciats amb SUMA, Proxim i SPAR, als que cal afegir-hi 2.000 d’independents.

L’empresa destaca que els nous supermercats ofereixen un «nombrós assortiment de referències», entre les quals hi ha les més de 1.600 corresponents a les marques pròpies Gourmet, Mical, Micaderm, GM Wines i Mic&Friends. A més, gran part dels centres compten amb seccions especialitzades destinades a que els clients disposin d’«una gran varietat de productes de proximitat i temporada».