L’entitat bancària BBVA assegura que destinarà 550 milions d’euros a iniciatives socials per donar suport al creixement inclusiu en els països en els quals està present. Segons va explicar el seu conseller delegat, Onur Genç, es tracta del pla social «més ambiciós» que ha posat en marxa el banc.

Segons expliquen en un comunicat, aquest nou compromís amb la comunitat està alineat amb el propòsit de l’entitat de posar a l’abast de tothom les oportunitats d’aquesta nova era i amb les actuals prioritats estratègiques de BBVA, en concret amb la sostenibilitat i la salut financera.

BBVA busca així donar suport a cinc milions d’emprenedors, contribuir al fet que tres milions de persones tinguin una educació de qualitat i formar-ne a un milió més en educació financera. A més, expliquen que la Fundació Microfinances BBVA lliurarà 7.000 milions d’euros en microcrèdits. En total, segons els seus càlculs, els programes arribaran a 100 milions de persones en aquest període.

Amb aquest pla, l’entitat explica que té els focus d’actuació lligats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, buscant reduir la desigualtat i promoure l’emprenedoria, crear oportunitats per tothom a través de l’educació i donar suport a la investigació i la cultura. 

Programes a Espanya

A Espanya, per exemple, posarà en marxa el programa ‘Educació Connectada’ amb l’objectiu de trencar la bretxa digital a l’educació. Així mateix, donarà suport econòmic a organitzacions enfocades al desenvolupament de programes d’educació financera, com ‘La meva Jubilació’.

Segons fonts del banc, l’últim pla desenvolupat entre 2016 i 2019 va beneficiar a més de 35 milions de persones. Addicionalment, el 2020, el BBVA va apostar per posar en marxa el pla de Resposta Social, amb l’objectiu de pal·liar els efectes derivats de la crisi per la pandèmia de la COVID-19. En total, el 2020, 12,2 milions de persones es van beneficiar d’aquest pla, segons dades de BBVA.