La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va defensar ahir que la derogació de la reforma laboral del PP «és una decisió inalterable per a aquest mateix any» a pesar «de totes les resistències». Un missatge clar dirigit a la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, després que aquesta s’hagi fet amb el lideratge de la negociació.

En un emotiu discurs en el 12 Congrés de CCOO, on va ser àmpliament aplaudida i ovacionada al crit de «presidenta, presidenta» i «sí que es pot», Díaz va voler insistir que el seu compromís amb els treballadors es «cristal·litza en una decisió inalterable per a aquest mateix any: la derogació de la reforma laboral del PP».

«Derogarem la reforma laboral, malgrat totes les resistències, que n’hi ha i són moltes [...] malgrat totes aquelles persones que, estiguin on estiguin, mai han volgut derogar el model laboral de precarietat que ha imposat la dreta unilateralment al nostre país», va afegir , arran del conflicte obert en el si del Govern.

Per part del partit socialista, la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, va sortir al pas de les declaracions de Díaz i va assegurar que el Govern derogarà la reforma laboral «i ho farà el PSOE», perquè és possible «una recuperació justa», amb pensions i salaris dignes, enfront d’una dreta que afirma que cal triar entre creixement i drets socials.

«Ho farem, sí, i ho farà el PSOE», li va respondre Lastra a la petició de derogació que li havia fet la secretària regional d’UGT, Patro Sánchez, en la inauguració del 13è Congrés del PSOE d’Extremadura, que avui diumenge reelegirà a Guillermo Fernández Vara al capdavant de la secretària general.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va opinar que «no hi ha parcel·les de ningú» en l’Executiu i que «quan hi ha debat i discussió, efectivament s’avança». Sense entrar en concrecions, amb motiu de la seva visita a Santiago de Compostel·la per a participar en una taula rodona d’una trobada interreligiosa, Robles va dir que el Govern de Pedro Sánchez té «compromisos molt clars en favor dels més vulnerables». I aquests «es debatran en el si del Consell de Ministres, on ningú pot excloure a ningú», va rematar.