La Cambra de la Propietat Urbana de Girona va inaugurar ahir amb motiu dels cent anys de la seva existència l’exposició «Ara i abans. Cent anys amb l’habitatge». Al llarg d’aquests cent anys la Cambra de la Propietat Urbana no ha parat de créixer i actualment compta amb més de 6.000 socis i cinc oficines distribuïdes pel territori: dues a Girona, una a Figueres, una a Olot i una a Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa a la seva cartera de serveis ha anat en augment, i també la seva funció com a òrgan de consulta i col·laboració davant l’administració pública.

L’exposició recull en un seguit de plafons imatges dels guanyadors del concurs d’edificis que va organitzar la Cambra entre els anys 1929 i 1936, i entre 1943 i 1948. Cal recordar que una de les funcions assignades a les cambres en el decret de creació era el d’organitzar, promoure i fomentar estudis, ensenyances i concursos relacionats amb la construcció. L’exposició inclou també un conjunt de vitrines amb documentació històrica dels anys del centenari. El curador de l’exposició és el periodista i historiador Xavier Martí i Ylla, nascut a Madremanya, i les imatges actuals de l’exposició són obra del gironí Rafel Bosch.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions Martí Casanovas, vicepresident de la Cambra de la Propietat Urbana de Girona, Carles Sala, secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i Xavier Martí, curador de l’exposició.

L’exposició es podrà visitar fins al 31 de desembre, de dilluns a divendres en horari de 9 a 14 i de 16 a 19 h i els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. A més, els dimecres del mes de novembre, Martí farà visites a les 6 de la tarda, amb inscripció prèvia.