El passat dia 1 de juny va entrar en vigor a Espanya el nou sistema de la factura de la llum. Un dels seus aspectes característics és l'establiment de tres trams horaris, segons els quals varia el preu: hores vall, hores planes i les hores punta. Recentment, aquests horaris del preu de la llum han canviat.

En primer lloc, l'hora vall començava a les 12 de la nit i acabava a les 8 del matí, a més dels caps de setmana i festius al complet. Les hores planes s'establien des de les 8 fins a les 10 del matí des de les 14 fins a les 18 hores de la tarda i des de les 22 fins a les 0 hores a la nit. Les hores punta, aquelles en les quals l'electricitat es pagava a un major preu, comprenien les hores d'entre les 10 fins a les 14 hores i des de les 18 fins a les 22 hores en franja vespertina.

Cada dia, les franges horàries presenten modificacions (fins i tot amb hores de diferència). A causa d'això, el panorama que teníem al juny ha canviat molt respecte a l'actual.

Una manera de conèixer diàriament aquests canvis és consultant la web de la Xarxa Elèctrica d'Espanya, en la qual es publiquen les xifres de demanda.

Últims canvis en la factura de la llum

Dilluns passat 18, des de les 7 fins a les 8 del matí, el període va ser pla (en lloc de vall). Entre les 8 i les 10 del matí va ser hora punta entre les 9 i les 10 (no pla).

El dimecres 20 l'hora punta es va ampliar des de les 8 del matí fins a les 11 del matí.

El dijous 21 i el divendres 22 les hores puntes van ser entre les 8 i les 10.

El dijous 21 va haver-hi hores vall des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda, quan en condicions normals hauria estat entre punta i plana.

El dissabte 23, les hores punta van ser entre les 12 de la nit i les 2 de la matinada, de 9 hores a 10 hores i de 19 hores a 22 hores, mentre que les hores barri es van establir d'11 a 18 hores.