El fundador i primer accionista d'Inditex, Amancio Ortega, ingressarà enguany un total de 1.293,6 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia quan cobri aquest dimarts, 2 de novembre, 646,8 milions d'euros per l'última retribució de l'exercici que abonarà la signatura gallega als seus accionistes. En concret, l'empresari rebrà enguany gairebé 1.300 milions d'euros en concepte de dividends de la companyia tèxtil, després d'un 2020 en el qual va cobrar gairebé 650 milions d'euros per l'únic dividend que va abonar el gegant tèxtil aquest any en un context marcat per la crisi sanitària de la Covid-19. Enguany, la companyia tèxtil abonarà un dividend de 0,7 euros per acció, 0,22 euros en concepte de dividend ordinari i 0,48 euros en concepte de dividend extraordinari, amb un 60% de 'payout' ordinari i dividends extraordinaris, la qual cosa suposa duplicar el pagament fet al novembre del passat any. D'aquesta manera, l'abonament d'aquest dividend es realitzarà en dos pagaments iguals, un ja executat de 0,35 euros per acció el passat 3 de maig, i un altre del mateix import que la companyia pagarà aquest dimarts, 2 de novembre.

El fundador d'Inditex, que rebrà aquest dimarts els gairebé 650 milions d'euros en dividend a través de les societats Pontegadea Inversiones y Partler, amb les quals controla un 59,294% del grup tèxtil, equivalent a un paquet de 1.848 milions d'accions, inverteix part dels dividends que rep d'Inditex en el sector immobiliari. De fet, Ortega posseeix la immobiliària més gran espanyola, centrada en la compravenda i lloguer de grans edificis, amb una cartera d'actius immobiliaris integrada fonamentalment per edificis d'oficines, no residencials, situats en el centre de grans ciutats a Espanya, el Regne Unit, els Estats Units i Àsia. Una de les seves últimes compres ha estat un nou edifici a Londres, situat en la plaça de St. James, per prop de 190 milions de lliures (220 milions d'euros), amb el que continua reforçant les seves inversions immobiliàries.

Per part seva, la seva filla Sandra Ortega, que posseeix el 5,053% de la signatura gallega, cobrarà aquest any més de 110 milions d'euros en dividends d'Inditex, la meitat també aquest dimarts. En total, la companyia pagarà enguany als seus accionistes en concepte de dividend més de 2.181 milions d'euros, dels quals la meitat, 1.090 milions d'euros, els desemborsarà aquest dimarts. Inditex va registrar un benefici net de 1.106 milions d'euros en el seu any fiscal 2020-2021 (de l'1 de febrer de 2020 al 31 de gener de 2021), la qual cosa suposa un 70% menys respecte a l'exercici anterior per l'impacte del coronavirus. Les vendes del grup es van situar en 20.402 milions d'euros, limitant la seva caiguda al 28% (-24,5% sense l'impacte divisa), malgrat que el 100% de les botigues van estar tancades o amb horaris i aforaments restringits durant l'exercici per la pandèmia. Per part seva, el resultat brut d'explotació (Ebitda) del grup presidit per Pablo Isla es va situar en 4.552 milions d'euros, la qual cosa suposa un 40% menys.