La fira telemàtica d’ocupació juvenil TreballemGI, que organitza la Cambra de Comerç, va permetre ahir gestionar 300 ofertes de feina en un dia. Els més de 400 joves que s’hi havien inscrit van poder fer entrevistes online i inscriure’s als llocs de treball que proposaven les 53 empreses participants. En total, en aquesta sisena edició, eren fins a una trentena de perfils laborals diferents de sectors com el comerç, hostaleria i turisme, administració, informàtica, logística, sanitat, educació, electricitat i electrònica o mecànica. Per la seva banda, les diferents firmes van poder seguir les sessions informatives sobre els ajuts a la contractació que donen el programa PICE de la Cambra de Comerç i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La fira TreballemGI va néixer el 2018 amb l’objectiu d’impulsar la inserció laboral dels joves. Aquest és el segon any que se celebra en format virtual arran de la covid-19. Durant tot el dia, els més de 400 joves que s’hi havien inscrit podien optar a alguna de les 300 ofertes de feina de les 53 empreses participants. Els interessats podien conèixer les diferents firmes gràcies als vídeos de presentació que es van penjar a la web. I a partir d’aquí, després de veure quins perfils necessitaven, inscriure’s a les diferents ofertes i fer entrevistes de treball telemàtiques. La fira encara es mantindrà activa durant una setmana; i per tant, la xifra de contactes i acords laborals pot créixer.

Pel que fa a les ofertes laborals, els 300 llocs de treball que s’ofereixen s’emmarquen dins una trentena de perfils. Entre les empreses que tenen estand virtual al certamen hi ha Alter Ego Web Services, Ayach Logística, Buch 1900 SL, Costa Brava Mediterranean Foods, Dibosch, Frit Ravich, l’hotel Xaine Park, König, Marsol Hotels, Masoliver Group, Concentrol, Puratos, Tavil, Bauhaus o Wow! Startups. També hi tenen estand propi la Cambra de Comerç, la Diputació, el SOC i la UdG.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, va animar els joves a participar a la fira. Sobretot, perquè les empreses sovint tenen problemes a l’hora de trobar determinats perfils especialitzats, i TreballemGI, segons ell, dona l’oportunitat de posar en contacte les firmes amb els possibles interessats a cobrir aquests llocs de treball. A més, al llarg del dia, a través de la plataforma telemàtica, s’imparteixen sessions sobre les oportunitats de les xarxes socials a l’hora de trobar feina (entrevistes per whatsapp, linkedin), com fer currículums o quines actituds han de tenir els joves quan volen optar a un lloc de treball.