Santander ha recolzat durant aquest any el sector agroalimentari català amb 330 milons d'euros a través de diferents programes.

L'import a tot l'Estat ha estat de més de 3700 milions d'euros, un 3% més respecte a 2020.

Pel que fa a l'aportació de liquiditat a través de préstecs amb aval de l'ICO ha estat de gairebé 4000 milions d'euros.

Alguns dels productes més demanats han estat els Avançaments Collita, el Prèsctec I+D+I Agro o els préstecs a llarg termini per a la transformació de finques en cultius més rendibles, amb el focus en la digitalització i la sostenibilitat.

El banc ha donat suport també als clients amb productes no financers com l'assegurança agrària o el multirisc agropecuari.

L'agilitat del banc a l'hora de resoldre les propostes de finançament, en un any marcat per les nombroses adversitats climàtiques i pel volcà a l'illa de La Palma, remarquen que han estat determinants perquè molts empresaris hagin pogut seguir amb la seva activitat.

El banc ha habilitat línies de finançament amb condicions preferents i ha anticipat indemnitzacions de l'assegurança agrària perquè els agricultors i ramaders poguessin refer-se com més aviat possible d'una situació complicada.

Les campanyes de les olives o la verema i la subscripció al Quadern de Camp Digital també han estat un element a destacar, segons el Santander. Una eina que ha impulsat entre els seus clients per a registrar tota la informació sobre les explotacions, l'ús de fitosanitaris, tipus de llavors, caps de bestiar o maquinària agrícola, entre altres, per a una agricultura més sostenible i digital.

Durant el 2021 el banc ha llançat també el Pla Renove de Maquinària Agrícola per a impulsar la digitalització i sostenibilitat dels agricultors. Un 55% de la maquinària té actualment més de 18 anys d'antiguitat a Espanya, i amb els nous vehicles de precisió, els agricultors poden reduir en un 25% les emissions de CO2 i generar estalvi de costos.

El banc fa dècades que dona suport al sector agrari, remarca el Santander, i durant la darrera crisi ha quedat patent la seva importància com un pilar essencial a la societat. En el banc s'han bolcat agricultors, ramaders, productors, cooperatives o empreses de subministrament.