UGT denuncia l'acomiadament de dues treballadores de l'empresa Tradeinn, amb seu a Celrà (Gironès), que estaven de baixa per covid-19, com a «represàlia» per presentar candidatura pel sindicat. Des d'UGT asseguren que l'empresa actua de forma «paternalista» i «clientelar» amb els seus treballadors amb pràctiques «més pròpies del segle XIX» i a «toc de talonari» i que aquesta no és la primera vegada que es produeix una situació d'aquestes característiques. El secretari general de FesMC del sindicat a comarques gironines, Joan Muntana, ha explicat que fa cinc anys van fer fora diversos treballadors que s'hi volien presentar.

David Martín, CEO de la companyia gironina dedicada a la venda online, nega les acusacions de la UGT: "Els acomiadaments no tenen res a veure amb el fet que formin part d'un sindicat o que s'hagin presentat a les eleccions sindicals, sinó a la seva forma de treballar, al mal comportament i al baix rendiment". Segons Martín, "a Tradeinn ens centrem a tenir un bon equip, que és el que ens permet tenir bons resultats. És difícil gestionar una empresa que està creixent si dins l'equip hi ha pomes podrides. Per això, sempre que n'indentifiquem, els treiem de l'equip".

El secretari general de la UGT a Girona, Maxi Rica inisisteix que no es tracta d'una «guerra» entre sindicats. I és que els actuals integrants del comitè són encarregats i estan sota les sigles de CCOO. «Es tracta de vulneració de drets fonamentals», detalla. Per això, han demanat a Inspecció de Treball que tuteli el procés d'eleccions –que hauria de començar el 8 d'abril- i reclamaran per la via judicial la nul·litat dels acomiadaments, amb la consegüent reincorporació de les dues treballadores acomiadades.

Tradeinn, amb seu a Celrà, és l'empresa gironina de comerç electrònic més gran.Distribueix productes en 16 portals diferents, en funció de cada pràctica esportiva, i compta amb milions de clients d'arreu del món. Actualment, té més d'1,3 milions d'articles a la venda de milers de marques esportives diferents.El 80% de les vendes que té l'empresa son de l'exterior.