La unió entre Iberia i Air Europa sembla cada vegada més llunyana. El president del hòlding IAG, Luis Gallego, ha revelat que Globalia negocia la seva venda amb una altra aerolínia europea.. «Globalia està parlant amb altres companyies, entre les quals hi ha una línia aèria europea. Nosaltres continuem apostant per aquesta operació, no estem buscant altres alternatives. Creiem que seria un acord catastròfic per als interessos d’Espanya», va assegurrt Gallego en la roda de premsa de presentació dels resultats de la companyia.

El grup IAG va acordar el novembre de 2019 comprar Air Europa per 1.000 milions d’euros, però l’arribada de la pandèmia va suspendre l’operació. El coronavirus va provocar que la majoria dels avions s’haguessin de quedar a terra i això va causar destrosses en els comptes de les aerolínies. Air Europa va necessitar el rescat del Govern espanyol per valor de 475 milions d’euros i un crèdit de l’ICO per valor de 140 milions d’euros. Això va obligar Iberia a repensar la seva compra el gener de l’any passat: va rebaixar el preu a 500 milions d’euros a pagar en cinc anys.

L’objectiu d’Iberia per a la compra d’Air Europa sempre ha sigut transformar el hub de Madrid «en un veritable rival per als quatre més grans d’Europa: Amsterdam, Frankfurt, Londres–Heathrow i París – Charles de Gaulle».