El Mobile World Congress (MWC) es va acomiadar ahir amb un clar missatge de recuperació. El congrés tecnològic celebrat aquesta setmana entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat ha superat totes les expectatives i ha acollit a més de 60.000 assistents procedents de 200 països, una xifra que malgrat quedar lluny de l’era prepandèmica evidència una tendència a l’alça després de dos anys de major afectació per la crisi sanitària del covid. «Ha estat emocionant tornar a reunir la nostra comunitat, tan apassionada per la connectivitat, per a debatre sobre les oportunitats que tenim per davant» va afirmar John Hoffman, director general de la GSMA, organitzadora de la fira.

Aquesta recuperació també s’ha notat en els passadissos de la Gran Via de Fira de Barcelona, on el Mobile ha ocupat set dels seus vuit pavellons, una ampliació notòria respecte a l’any passat. En ells han exposat més de 1.900 empreses de fins a 160 països i solo les provinents de potències com la Xina o el Japó no han pogut participar presencialment a causa de les restriccions a la mobilitat imposades als seus països per la pandèmia.

A més dels assistents presencials, les xerrades i debats del Mobile han reunit a més de 500.000 espectadors únics diaris en la seva retransmissió en línia. Dels 1.000 ponents que han participat en el congrés només un 36% han estat dones, una falta de paritat molt arrelada en la indústria tecnològica i que és un dels reptes per a les pròximes edicions. “Ha estat una edició absolutament reeixida que suposa la volta a la normalitat, a posar Barcelona en el mapa”, ha celebrat Constantí Serrallonga, director general de Fira de Barcelona. En l’arrencada d’aquesta, l’organització va estimar l’impacte del congrés en el territori en uns 240 milions d’euros i en la creació d’unes 6.700 ocupacions a temps parcial, unes xifres que GSMA confirmarà en els pròxims dies.

L’acord de l’organització amb Barcelona perquè sigui la seu del MWC acaba el 2024. Hoffman va explicar en una entrevista amb El Periódico, del mateix grup que el Diari de Girona, que a partir del pròxim any començaran a pensar si renoven o no aquesta relació simbiòtica amb la capital catalana que va començar en 2006. Serrallonga s’ha mostrat optimista amb el que pugui succeir llavors: “El nostre treball és fer cada any la millor edició possible i, veient la satisfacció de GSMA, estic tranquil”.

La part de start-ups, el 4YFN, ha reunit més de 600 empreses, un 80% més que l’edició prepandèmica del 2019.