El sector aeri europeu es mobilitza per a posar fi a totes les restriccions anticovid. Just dos anys després que tota Europa es blindés enfront de la pandèmia, les associacions internacionals d’aerolínies i d’aeroports fiquen pressió perquè s’aixequin totes les restriccions que encara es mantenen en els vols dins de la Unió Europea i de l’espai Schengen, segons publica aquest divendres El Periódico d’Espanya.

L’Associació Internacional del Transport Aeri (IATA), que agrupa la majoria d’aerolínies de tot el món, i el Consell Internacional d’Aeroports (ACI) demanen als estats membres la Unió Europea retiri abans de la temporada d’estiu totes les mesures, des de les proves de diagnòstic abans del vol a la presentació de certificats de vacunació o els formularis per a tenir localitzats als passatgers en destí. Demanen fins i tot que no sigui obligatori usar màscares en els vols entre països que ja no les exigeixen en interiors.

“A mesura que els països europeus s’obren i eliminen les restriccions, és lògic eliminar restriccions similars del transport aeri”, sostenen les patronals d’aerolínies i aeroports, apuntant l’aixecament de les mesures anticovid de prevenció i control en altres àmbits econòmics i socials.