Quant cobra un treballador de Mercadona? Està ben pagat? La companyia de Juan Roig ha presentat els seus resultats financers de l'any passat i presumeix de ser una de les empreses més sòlides del sector i, en part, assegura que es deu al treball dels seus més de 96.000 treballadors que integren la seva plantilla.

Mercadona ha aconseguit unes vendes el 2021 de més de 27.819 milions d'euros, la qual cosa suposa un rècord històric per a la companyia.

Juan Roig ha dedicat part del seu discurs a la plantilla, un dels pilars fonamentals de Mercadona. La companyia ha donat a conèixer la base salarial d'entrada per a tots aquells treballadors que acabin d'accedir a un lloc de treball vacant en l'empresa.

Sou base a Mercadona

El sou d'entrada per als treballadors novells a Mercadona és de 1.425 euros al mes. Aquest salari s'incrementa a mesura que el treballador guanya antiguitat. Segons Mercadona, després de més de quatre anys a l'empresa, el salari del treballador serà de 1.929 euros al mes, la qual cosa suposa un 71% més que el salari mínim interprofessional.

Promoció interna i formació

Aquestes xifres confirmen la importància que la companyia de Joan Roig dona a la plantilla. Es tracta de la cara visible de l'empresa amb els seus clients. Des de gener d'enguany, la companyia manté una política d'ajust dels salaris segons l'IPC, amb un 6,5% de pujada salarial.

A més, Mercadona ha destinat 92 milions d'euros d'inversió en la promoció de 890 treballadors. La companyia insisteix en la igualtat retributiva de tots els treballadors segons la responsabilitat de cadascun d'ells i recorda que el 61% de la plantilla està formada per dones.