El multimilionari estatunidenc Elon Musk ha ascendit per primera vegada al lloc de l'home més ric del món a la Llista Forbes 2022, que li calcula una fortuna de 219.000 milions de dòlars.

Musk ja ocupava el segon lloc de la llista quan es va confeccionar el 2021, però aquest any puja al primer lloc del podi per sobre, en aquest ordre, del nord-americà Jeff Bezos (fundador d'Amazon, 171.000 milions estimats), el francès Bernard Arnault (Louis Vuitton, 151.000 milions) i el també nord-americà Bill Gates (Microsoft, 129.000 milions)

Musk, creador de l'automòbil elèctric Tesla, és presentat per la revista Forbes com l'home que "ha revolucionat el transport, tant a la terra amb Tesla com a l'espai mitjançant el fabricant de coets SpaceX".

Recentment, Musk va tornar a ser notícia per anunciar-se la seva entrada a la junta directiva de Twitter, després que ahir anunciés que adquiria un 9,2% de les accions de la companyia, l'anunci d'avui va disparar les accions de Twitter a la Borsa de Nova York en un 7,3%.

L'empresari, nascut a Sud-àfrica i posseïdor de les nacionalitats sud-africana, canadenca i estatunidenca, és considerat un dels empresaris més visionaris però al mateix temps més polèmics, especialment per la seva hiperactivitat a les xarxes socials, on li agrada opinar de múltiples temes més enllà del políticament correcte.

Com sol ser habitual, la Llista Forbes 2022 està dominada per barons estatunidencs blancs, i de fer, en els deu primers llocs, vuit corresponen a aquest perfil, sent els altres dos el francès Arnault i l'indi Mukesh Ambani (lloc número 10).

El milionari mexicà Carlos Slim, per la seva banda, puja del lloc 16 al lloc 13, amb una fortuna que Forbes estima en 81.200 milions de dòlars i que el converteix en el llatinoamericà més ric del món.