La generació d’energia d’Holaluz i la demanda de la mateixa per part dels seus clients es gestionarà des del núvol. La companyia va anunciar ahir que posa en marxa un centre de control al cloud que ha desenvolupat amb l’empresa tecnològica especialista en solucions de programari per al sector de les renovables Green Eagle Solutions i amb la filial del gegant tecnològic Amazon Web Services. Es tracta, indica l’energètica, del primer desenvolupament d’aquest estil que entra en funcionament a Espanya.

Amb aquesta aposta tècnica, l’empresa «augmenta la flexibilitat i l’agilitat en la gestió de dades de la seva infraestructura, contribuint a incrementar significativament l’escalabilitat de la companyia», detalla Holaluz en un comunicat. «Tot això permetrà donar resposta a la demanda elèctrica creixent actual», afegeix, «així com impulsar un model de generació distribuïda a Espanya».

Segons especifica la companyia, que cotitza al BME Growth (la borsa de les pimes) des del novembre de 2019, aquest centre de control permet integrar nous productes d’energia verda pròxims al punt de consum. «El nou centre de control al cloud ens permet fer un pas més en la nostra proposta de valor i consolidar la nostra relació amb els productors renovables oferint un servei més complet d’acord amb els nostres valors i afavorint la transició verda a Espanya», afirma la cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz, Carlota Pi. «L’aposta per ser el primer centre de control de generació al cloud d’Espanya reflecteix el lideratge de Holaluz quant a la transició energètica, duent-la a terme d’una forma eficient i fiable», correspon el cofundador i conseller delegat de Green Eagle Solutions, Alejandro Cabrera. A finals de l’any passat i en plena escalada dels preus de l’electricitat, el consell d’administració d’Holaluz va aprovar ampliar capital en 7,5 milions d’euros per accelerar la «Revolució dels Terrats», destinada a impulsar la instal·lació d’energia solar fotovoltaica en les cobertes dels habitatges.