Renfe ha llançat una promoció per adquirir, a partir d'aquest divendres, fins a 100.000 bitllets d'AVE i Llarga Distància a 15 euros cadascun. La promoció s'emmarca en la commemoració del 30 aniversari del naixement del primer AVE entre Madrid i Sevilla, que es va posar en circulació el 21 d'abril de 1992.

Els bitllets d'aquesta oferta, que estaran a la venda els dies 22, 23 i 24 d'abril, són per a viatjar en els tres mesos d'estiu, entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, a tots els destins nacionals.

A la compra de bitllets es permetran els complements de sèrie de l’opció Bàsic: Canvis i anul·lacions de nivell Tria, canvis i anul·lacions de nivell Prèmium, selecció de seient, bicicleta i mascota.

Des de la posada en circulació del primer AVE fa 30 anys, Renfe ha transportat més de 464 milions de viatgers als seus trens d’alta velocitat. Aquell 21 d’abril de 1992, que va passar a la història del transport a Espanya, va començar a circular l’AVE amb una flota de 18 trens que circulaven a 300 km/h per una línia de 471 quilòmetres de longitud, que travessava cinc ciutats.

 

Trenta anys després, s’ha teixit una xarxa d’alta velocitat que ha permès configurar l’entramat de línies en corredors en què la companyia presta els seus serveis. Renfe compta en l’actualitat amb una flota de 229 trens que recorren més de 3.726 quilòmetres de vies d’alta velocitat en 13 línies que passen per 57 ciutats. D’aquesta manera, més de 70% de la població espanyola compta amb serveis d’alta velocitat de Renfe, i l’AVE s’ha convertit en un referent a nivell mundial.

 

L’última destinació d’alta velocitat en incorporar-se al catàleg de nous destins de Renfe ha estat Galícia. Des de desembre de 2021 la companyia porta l’AVE fins a Ourense en un temps de viatge de 2 hores quinze minuts des de Madrid, cosa que ha suposat un estalvi de 88 minuts respecte al temps de viatge anterior.