El grup Costa Food, amb seu a l’Aragó i propietari de l’empresa gironina Casademont, ha iniciat els tràmits per a acomiadar a 121 treballadors de la seva filial Roler a Terrassa i emportar-se part de les seves produccions a Peraleda de la Mata (Càceres). Els treballadors de la factoria, especialitzada en envàs i especejament de carn per a la indústria alimentària, ja han començat a negociar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que la direcció va presentar davant el Departament de Treball, segons expliquen des d’UGT i CCOO i van confirmar des de la Generalitat.

Des de la central denuncien que la direcció porta desmantellant en l’últim any la factoria i desplaçant càrrega de treball cap a Extremadura, que culminen en l’expedient que les parts es troben actualment negociant. «Roler Espanya manifesta la seva voluntat de negociar de manera responsable per a aconseguir un acord entre les parts», va afirmar l’empresa en un comunicat.

A l’abril de l’any passat el grup va comprar l’empresa Roler, històricament de propietat catalana, encara que amb una planta d’especejament a Càceres. Roler tenia en aquells dies una facturació de 85 milions d’euros i uns 500 empleats entre les dues plantes. Ara pretén liquidar a 121 dels 162 empleats que té a Terrassa. La intenció manifestada als sindicats és tancar l’expedient i liquidar les seves produccions abans del 19 de maig. Els treballadors que quedarien estarien reservats per a tasques logístiques i a mantenir una presència simbòlica a Catalunya i així conservar una certa quota de negoci.

Diari de Girona va publicar fa uns dies que la direcció de Casademont havia imposat una retallada de sou a un centenar dels seus treballadors, un fet que ja havia provocat la sortida pactada de 40 empleats i la denúncia del cas a la justícia per part dels afectats.