Representants de CCOO i UGT es tancaran demà dimecres a les dependències de la Prefectura Provincial de Correus per protestar per la "reconversió i el desballestament" del servei postal públic. El tancament s'emmarca en les mobilitzacions que els sindicats estan duent a terme sota el lema "Salvem Correus". Dins la mateixa mobilització, s'ha convocat una vaga general pels pròxims 1,2 i 3 de juny.

Amb aquestes mobilitzacions, els sindicats denuncien la política d'abandonament de Correus, que ja provocat la caiguda de la càrrega de treball i una situació insostenible econòmicament amb pèrdues de gairebé 600 milions d'euros des del 2019, si se sumen els 100 milions en negatiu de l'exercici 2021, i un dèficit estructural que el situa a la vora de la fallida tècnica.

Afegeixen que amb aquest "desballestament intencionat" de Correus, s'ha implantat un "model d'ocupació escombraries", amb altes taxes de precarietat laboral, amb més de 10.000 llocs a temps parcial, més d'un 20% de la plantilla. A les comarques gironines, la taxa d'ocupació a temps parcial s'eleva fins a gairebé el 25%.

Els sindicats denuncien la ruptura del diàleg per part del president de Correus i el Govern amb la majoria sindical, que representa el 76% de la plantilla, que exigeix una negocació real i efectiva sobre el model postal públic i el seu finançament i viabilitat.

CCOO i UGT exigeixen al Govern espanyol un "replantejament sobre el futur de l'operador postal, des d'un model de servei públic de qualitat per a la ciutadania del país", contrari al full de ruta de desmantellament de l'operador públic seguit des de fa 3 anys per Serrano.