El Grup Volkswagen invertirà 3.500 milions d’euros en la macrofàbrica de bateries que aixecarà a Sagunt (València), i pretén tenir-la en marxa el 2025. El president del Govern, Pedro Sánchez, i el màxim responsable de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, van presidir ahir l’acte de presentació del projecte després de mantenir una reunió prèvia amb el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, al museu Portici Via de Sagunt.

Després d’això, van recórrer els terrenys on es construirà la fàbrica de bateries i, a continuació, el president de la Generalitat va donar la benvinguda a aquesta inversió que, al seu parer, «és el moviment empresarial més important al mig segle». El president del Consell d’Administració de SEAT S.A., Thomas Schmall va prendre la paraula tot seguit i va assegurar que la inversió permetrà crear 3.000 llocs de feina fins al 2030.

A més, la macroplanta de Sagunt ocuparà un total de 200 hectàrees i suposarà la inversió de 3.000 milions més 500 milions de la planta fotovoltaica que es construirà expressament per alimentar a la fàbrica, segons van confirmar en la presentació els màxims responsables de Volkswagen a preguntes dels periodistes. El president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, va afirmar que el seu grup comparteix amb el Govern d’Espanya l’objectiu de convertir Espanya en un hub elèctric.