Acció Climàtica ha aprovat el projecte de la federació Prodelta amb què l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) i el sector arrossaire del delta de l'Ebre estudiaran la millora de l'eficiència d'ús dels fertilitzants nitrogenats al cultiu de l'arròsRice FertiSAT relacionarà imatges del satèl·lit europeu Sentinel 2 amb les necessitats de nitrogen de les principals varietats de cultiu d'arròs a Catalunya. El projecte forma part de la línia d'ajuts cofinançada amb el fons europeus Feader de cooperació per a la innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles de l'Associació Europea per a la Innovació (AEI). També s'emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

El projecte pilot Rice FertiSAT rebrà un dels ajuts del Departament d'Acció Climàtica i Alimentació. A instància de les cooperatives arrossaires, les comunitats de regants del delta de l'Ebre i les Agrupacions de Defensa Vegetal del cultiu d'arròs de Delta i de Pals, la federació Prodelta ha presentat el projecte Rice FertiSAT, un estudi pilot que tractarà «l'índex diferencial de vegetació normalitzat» extret de bandes d'imatges del satèl·lit Sentinel 2 i relacionar-lo per espectrometria amb les necessitats de nitrogen del cultiu d'arròs.

L'objectiu és fer un ús més eficient i racional dels fertilitzants nitrogenats mentre s'aconsegueixen produccions òptimes en la producció d'arròs a Catalunya. Rice FertiSAT establirà «una metodologia apta i senzilla» per a millorar els plans de fertilització específicament al cultiu d'arròs i amb les varietats que es cultiven al país. També permetrà reduir el risc que els nitrats s'alliberin al medi fora del cultiu. El projecte representa «un avenç en teledetecció».