La farmacèutica catalana Esteve va augmentar els seus ingressos nets un 21%, fins als 550 milions d’euros, i va obtenir un benefici de 14 milions d’euros al tancament de l’any fiscal del 2021. A més, el 67% dels ingressos són procedents del mercat internacional i més del 60% del producte propi, en línia amb l’estratègia de l’empresa.

La firma compta amb una planta de producció a Celrà, un fet que ha contribuït a consolidar l’augment de les exportacions químiques i farmacèutiques de la província els darrers mesos.

La multinacional també destaca l’entrada en el mercat hospitalari amb medicaments especialitats, un segment que ja compta amb el més del 20% de les vendes farmacèutiques. En l’informe anual al tancament de l’any fiscal, Esteve també assenyala que durant aquest període ha integrat les filials d’Alemanya, França i el Regne Unit i ha entrat al mercat portuguès.

Esteve atribueix els resultats a la «notable evolució» dels diferents negocis del grup, amb unes vendes netes que arriben als 550 milions d’euros, un 21% més que al 2020, i un Ebitda ajustat que s’ha disparat un 77%, fins als 87 milions d’euros, si es compara amb l’any anterior. D’altra banda, va registrar 28 milions d’euros de despeses no recurrents per les despeses de reorganització de fusions i adquisicions, mentre que les beneficis abans d’impostos van ser de 29 milions d’euros i un deute net de 16 milions d’euros.