Elon Musk ha amenaçat aquest dilluns de retirar l’oferta de compra de Twitter, a la qual va donar un valor de 44.000 milions de dòlars, si la xarxa social no proporciona dades fiables sobre ‘spam’ i comptes falsos, segons va dir el multimilionari en una carta a l’empresa.

La carta deia que Twitter estava en un «clar incompliment material» de les seves obligacions en un acord de compravenda i que, per tant, Musk es reserva tots els drets per rescindir l’acord de fusió. La carta, publicada al portal de la SEC, l’organisme regulador del mercat de valors nord-americà, sembla ja el pas previ a rescindir l’acord de compra. A principis de maig, Musk va dir que posaria l’acord «temporalment en suspens», mentre espera que la companyia de xarxes socials proporcioni dades sobre la proporció dels comptes falsos.

Compromís legal

«Musk creu que Twitter es nega de manera transparent a complir les seves obligacions en virtut de l’acord de fusió, cosa que genera més sospites del fet que la companyia està retenint les dades sol·licitades a causa de la preocupació pels assumptes que descobrirà l’anàlisi de Musk d’aquestes dades», segons la carta.

«Musk creu que la companyia es resisteix activament i frustra els seus drets d’informació», deia la carta dels advocats de Musk. Les companyies en procés de venda estan obligades a donar informació veraç sobre la seva situació econòmica i els seus actius. Les accions de Twitter van caure el 5,5% a 37,95 dòlars en les operacions prèvies a la comercialització.