El preu dels combustibles ha arribat a màxims històrics. Tot i les ajudes del Govern, posar benzina s'ha convertit gairebé en una activitat de luxe. Els preus han tornat a pujar i omplir el dipòsit és una pràctica gairebé impossible a moltes llars.

Amb els preus de la benzina i el dièsel pels núvols, qualsevol truc per estalviar a l'hora de proveir és benvingut. Per això avui et portem uns consells que ens poden ajudar a estalviar fins a 10 euros cada cop que omplim el dipòsit.

La principal clau és conèixer els preus de les benzineres abans d'anar a proveir. Per això podem acudir a la pàgina del geoportal del Ministeri i introduint la localitat, ens mostra el llistat complet de benzineres i la informació que necessitem sobre cadascuna. En cas de les comarques gironines pots accedir a aquest enllaç.

Només amb aquest gest pots estalviar una important quantitat, ja que la diferència entre l'estació de servei més cara i la més barata pot ser de fins a 12 euros.

Altres trucs per estalviar en el proveïment de gasolina

El preu del combustible varia diàriament per la llei de l'oferta i la demanda, per això és rellevant que tinguis en compte el dia que ompliràs el dipòsit. El millor dia per posar gasolina és dilluns, ja que els preus són més baixos. A mesura que avança la setmana augmenten fins a assolir el màxim dissabte.

Evita carregar molt el cotxe. Viatjar amb el cotxe ple de maletes fa que pesi més i, per tant, haurà de fer un esforç més gran a l'hora de circular. Si col·loquem un portaequipatge al sostre hem de saber que la despesa pot augmentar fins a un 40%.

La major part del temps hem de fer servir les marxes llargues i mantenir una velocitat constant sempre que sigui possible. Un dels consells més rellevants és frenar amb el motor, sense necessitat de trepitjar el pedal.