La segona edició de la Fira FPDual Gi es va celebrar ahir en fomrat virtual amb l’objectiu de promoure la modalitat de la formació professional dual entre les empreses, estudiants i futurs treballadors. La formació professional dual és un programa que permet la qualificació dels treballadors combinant l’activitat laboral a l’empresa, amb l’activitat formativa rebuda en un institut d’FP. Segons va informar la Cambra de Comerç de Girona, hi van participar més de quaranta instituts i més de setanta empreses de diferents sectors productius, com l’agroalimentari, tecnològic, industrial, químic, serveis, digital… Una àmplia representació del teixit empresarial de les comarques gironines. Algunes d’aquestes empreses participants van explicar la seva experiència amb l’FP Dual mitjançant el testimoni d’alguns dels protagonistes: empresaris, responsables de recursos humans, i joves que s’han format i aconseguit la inserció laboral gràcies a aquesta fórmula.

A través de la plataforma audiovisual que serveix de marc de la fira, els instituts van explicar quins programes d’FP Dual ofereixen, el funcionament del pla d’estudis i han aclarit tots els dubtes que han plantejat els joves interessats.

El president de la Cambra, Jaume Fàbrega , va celebrar l’interès que ha despertat la fira i va explicar que «s’està treballant molt intensament per aconseguir que la demanda de determinats treballadors especialitzats que ara mateix els costa de trobar a les empreses es pugui cobrir gràcies a la formació professional».