La Generalitat ha concedit el premi Empresa de l’Any als supermercats de productes ecològics Veritas. El president, Pere Aragonès, va entregar ahir el guardó al conseller delegat i fundador de la mateixa, Silvio Elias, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes. Veritas es va imposar a nou preseleccionades més en la primera edició del Dia Nacional de l’Empresa.

L’Administració catalana ha premiat el compromís ecològic de la cadena de supermercats, que acaba de fer 20 anys des de la fundació per quatre famílies catalanes i que espera tancar el 2022 amb 120 milions de facturació. El 2021, l’empremta de carboni total de Veritas va ser de 1.487 tones de CO2, la qual cosa representa una reducció del 50% respecte les emissions que va registrar el 2015 i una disminució del 7% respecte el 2020.

Veritas es va imposar a Enplanter (embalatge flexible per a alimentació), Freshly Cosmetics (cosmètics naturals), Fruits de Ponent (cooperativa agrícola), La Farga (indústria metal·lúrgica), LC Paper (fabricants de paper sostenible), Nomen (productors d’arròs del Delta), Original Buff (fabricants tèxtils), Peusa (comercialitzadora d’electricitat) i Sorigué (empresa de serveis).