Diari de Girona

Diari de Girona

El Savina de Terramoll, un dels millors vins blancs ecològics d’Espanya

Els prestigiosos premis Ecovino han concedit al vi Savina del celler Terramoll de Formentera una medalla d’or en la categoria de blancs sense contacte amb fusta. El certamen reconeix així un vi blanc jove elaborat a l’illa mediterrània amb raïms Viognier, Garnatxa blanca, Malvasia i Moscat de gra menut recollits a mà i seleccionats al celler. Amb un 13,5% de grau alcohòlic, Savina resulta al tast un vi rodó. Al nas predomina la fruita blanca i tropical (pinya, plàtan) i en boca és ampli i untuós.

A la tretzena edició del concurs de vins ecològics més gran que se celebra a Espanya s’han presentat, en total, uns tres-cents vins d’una trentena de regions vitivinícoles del país. Ecovino és a més el certamen de vins més important que es convoca a la Rioja per al conjunt de regions vitícoles.

Els seus premis, que es van entregar el passat 26 de maig a la Universitat de La Rioja, estan organitzats per l’associació de La Rioja Cultura Permanent amb el suport d’aquesta mateixa universitat, el Consell Regulador de la Producció Agrària Ecològica de La Rioja i també el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Rioja.

Savina és un dels vins de Terramoll, un celler familiar que va començar la seva activitat l’any 2000 en un enclavament de La Mola, la part més alta de Formentera, on les exigents condicions climàtiques concedeixen personalitat als vins. El celler aposta per elaborar vins de qualitat a partir de varietats autòctones i altres foranes.

Amb una superfície de 13,5 hectàrees a 200 metres sobre el nivell del mar, Terramoll cultiva les varietats Malvasia, Moscatell, Moll, Garnatxa blanca i Viognier. En negre, aposta per Cabernet-Sauvignon, Merlot i Monastrell.

Compartir l'article

stats