L’estadística reafirma l’increment de l’activitat immobiliària a Espanya i el manteniment de l’augment de preus. Les dades de la societat de taxació Tinsa del mes de juny continuen reflectint una tendència alcista dels preus a totes les zones d’Espanya. El preu de la vivenda nova i utilitzada es va incrementar un 0,8% entre maig i juny, tres dècimes menys que el mes anterior. L’índex general es va situar en 1.841 punts, un 8,7% per sobre que el juny del 2021. Segons les taxacions de Tinsa, el preu mitjà es troba un 21,3% per sota del màxim assolit el 2007, després de revalorar-se un 32% des del mínim registrat el 2015. El preu mitjà a Espanya és de 1.686 euros el metre quadrat.

«Els grups de Capitals i grans ciutats i Àrees metropolitanes moderen el seu creixement al juny respecte al mes anterior, mentre que Costa mediterrània i, en menor mesura, les Balears i les Canàries, registren un repunt en l’impuls dels preus», va explicar Cristina Arias, directora del Servei d’Estudis de Tinsa. Arias va destacar que la demanda manté una tendència alcista, si bé les dades de concessió de noves hipoteques podrien estar començant a reflectir certa desacceleració.

«En cas de consolidar-se, aquesta desacceleració podria estar motivada, en part, per un enduriment dels criteris de concessió de préstecs davant el canvi anunciat en la política monetària del BCE», va explicar Arias.