El Mobile World Congress (MWC) continuarà celebrant-se a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat almenys fins al 2030 i probablement «més enllà» en incloure una clàusula de renovació tàcita automàtica anual a partir d’aquell exercici. Les autoritats i l’organització de la fira de tecnologia mòbil més important del món van escenificar ahir a la capital catalana la renovació d’un acord que van definir com a «històric», ja que amplia una aliança iniciada el 2006 i que s’ha convertit en una «història d’èxit» per a les dues parts.

El febrer del 2020 la irrupció de la pandèmia va forçar la cancel·lació del congrés tecnològic. Va ser en aquell moment de crisi que, segons van explicar, les autoritats locals i nacionals i GSMA, organitzadora de la fira, van treballar per reforçar els llaços d’una aliança que podria convertir Barcelona en la seu permanent del Mobile. «Durant els darrers 15 anys hem tingut la millor de les aliances, una aliança que seguirà fins al 2030 i potser per sempre», va celebrar Mats Granryd, conseller delegat de GSMA.

El nou contracte actualitza les aportacions de les administracions públiques, que eren fixes des del 2012, situant-les ara en vuit milions per cadascuna de les tres, cosa que totalitza 24 milions anuals davant els 15 milions actuals. Aquestes noves quotes es començaran a aplicar a partir de l’any 2025, aquest inclòs.