Amazon apujarà a partir del 15 de setembre 1 euro el preu de la seva subscripció mensual d’Amazon Prime a Espanya, que passarà de 3,99 a 4,99 euros, i 13,90 la subscripció anual, que ho farà de 36 a 49,90 euros. Això suposa, respectivament, pujades del 25% i del 38,8%.

La companyia anunciava en un missatge electrònic enviat a milers dels seus subscriptors un ajust de les tarifes, una cosa que no portava a terme al nostre país des del 2018, quan aquest pla que inclou enviaments gratuïts en un dia, entre molts altres avantatges, passava de costar 19 euros a l’any a costar-ne 36.

La companyia explica que aquesta pujada de preus «es deu a l’increment general i material en els nivells de despesa a causa de l’augment de la inflació, que afecta els costos específics del servei Prime a Espanya i que es deu a circumstàncies externes que no depenen d’Amazon».

«Durant aquest temps (des del 2018) hem incrementat la selecció de productes disponibles amb enviament Prime ràpid i il·limitat, hem afegit i hem expandit l’enviament ultraràpid de productes frescos de supermercat, i hem inclòs més entreteniment digital d’alta qualitat, incloent-hi sèries, pel·lícules, música, jocs i llibres. En concret, a Prime Video s’han incrementat el nombre de sèries i pel·lícules Amazon Originals», han justificat al correu enviat.

Des d’Amazon Espanya assenyalen que «els clients poden consultar els detalls de la seva pròxima data de renovació, canviar-se a un pla anual, amb un estalvi de més de 9 euros a l’any respecte al pagament mensual o cancel·lar la seva subscripció a Amazon Prime a amazon.es/amazonprime».