La cadena de supermercats Lidl ha adquirit productes de proveïdors catalans de les quatre províncies de Catalunya per un valor d’uns 2.000 milions d’euros durant els últims tres anys. A més, ha incrementat el nombre d’empreses locals amb què col·labora de manera recurrent, i ha augmentat un 15% els proveïdors regionals, que ja superen els 170, ha informat aquest dimecres l’empresa en un comunicat.

El seu «compromís amb la indústria agroalimentària catalana» s’ha vist reflectit en un augment de més del 40% en les referències que la cadena compra a proveïdors de la regió, que arriba als 1.800 productes, els quals ven tant a les seves botigues a Espanya com a les internacionals.

1.800 productes locals

1.800 productes localsEls principals articles locals que Lidl adquireix són fruites i verdures, embotits, lactis, vins i olis. Alguns d’aquests es venen de manera continuada, mentre que d’altres es comercialitzen per temporades.

Lidl ha destacat que, dels prop de 690 milions d’euros que va comprar a Catalunya el 2021, en va destinar el 30% a l’exportació a la seva xarxa internacional de 12.000 botigues en una trentena de països.