Nova ofensiva d’Amazon per ser encara més present allà on una persona vulgui estalviar temps. La companyia fundada per Jeff Bezos i ara dirigida per Andy Jassy ha acordat la compra d’iRobot, l’empresa nord-americana fabricant del robot aspirador Roomba. El gegant tecnològic pagarà un total de 1.700 milions de dòlars (uns 1.600 milions d’euros), una xifra que inclou el deute net d’iRobot i que suposa valorar cada acció de l’empresa en 61 dòlars.

Malgrat que l’operació està pendent que l’aprovin els accionistes i les autoritats regulatòries, les dues companyies han acordat ja aspectes claus d’aquesta nova etapa de l’empresa, com que el seu president i director executiu d’iRobot, Colin Angle, conservarà el seu lloc al capdavant de la companyia.

Poc més es revela dels plans de futur d’Amazon en el comunicat on anuncien l’acord. Només que miraran d’inventar noves maneres de fer «la vida dels clients més fàcil i agradable».

«Sabem que estalviar temps és important, i les feines de casa requereixen un temps preciós que es pot fer servir millor fent una cosa que als clients els encanta», assegura en aquest text el vicepresident sènior d’Amazon Devices, Dave Limp. «Durant molts anys, l’equip d’iRobot ha demostrat la seva capacitat per reinventar la forma en què les persones netegen amb productes que són increïblement pràctics i enginyosos, des de netejar quan i on els clients vulguin mentre eviten obstacles comuns a la llar, fins a buidar automàticament el contenidor de recol·lecció», repassa l’executiu.

Computació ambiental

La divisió que capitaneja aquest directiu és la mateixa a càrrec del lector de llibres electrònics Kindle, dels assistents virtuals Echo i Alexa, dels paquets per crear llars intel·ligents o dels dispositiu per monitoritzar qüestions de salut com l’activitat física o les hores de son. Tot això, dit pel mateix Limp en una entrevista amb el ‘Financial Times’, entès com els primers passos del que anomena «computació ambiental» (o ubiqua): una tendència segons la qual la tecnologia i els ordinadors estaran introduïts en la nostra vida de forma tan discreta, que pràcticament els estarem utilitzant sense saber-ho.

«Amazon comparteix la nostra passió per crear innovacions ben pensades que permetin a les persones fer més a casa, i no puc pensar en un millor lloc perquè el nostre equip continuï amb la nostra missió», planteja, així mateix, Angle. «Estic molt emocionat per passar a formar part d’Amazon i per veure el que podem construir junts per als clients en els pròxims anys», conclou el director executiu d’iRobot.