L’històric exalcalde de Vall-llobrega Joan Surroca, que va governar el municipi entre 1979 i 2007, ha mort als 90 anys. Surroca, que va ser el primer alcalde de la democràcia a la localitat baixempordanesa, va governar durant 28 anys al municipi, primer com a militant del PSUC i posteriorment com a membre d’ICV. L’any 2007 es va haver de retirar per motius de salut, tot cedint el pas a Rufino Guirado. En el moment de la seva retirada, Surroca va assegurar que del que més orgullós se sentia era d’haver pogut recuperar l’escola, que portava anys tancada, i de la millora dels equipaments del poble, com la construcció del dispensari, la biblioteca i el nou ajuntament. Malgrat que en el seu moment va plegar assegurant que estava «desencantat» amb la política, va continuar molt vinculat al poble i fins i tot va donar suport a candidatures posteriors, tot i que anant sempre en els darrers llocs.

Avui m’he assabentat per l’esquela del traspàs de l’estimada Dolors Arpa de Puig. Pensava que era de malaltia, però és la persona que va perdre la vida en una de les nostres carreteres el dia 2 d’agost. De ben segur que la Mare de Deu dels Àngels la va acollir al mateix moment.

Com sempre, ja podeu suposar d’on ve l’amistat: família de Banyoles, estava a la residència de les Dominiques que hi havia a les Hortes i érem un grupet de estudiants. Jo anava a la Mercuri amb la Nuri Dalmau, en Narcís Figueras feia peritatge, es casa amb la Nuri, i en Narcís Verdaguer, que eren amics, amb la Dolors. Evidentment han passat anys, però hi ha coses que no s’obliden i són aquells moments de campanes al raconet del fons de la Granja.

En Narcís i la Dolors varen passar fa anys per l’experiència més antinatural que poden passar uns pares, veure la mort d’un fill en plena joventut, deixant dos infants no obstant valents i ferms. Van continuar amb la bonica família que han format amb en Narcís, amb 5 fills i 17 nets.

Avui a les 10 del matí li diran adéu a la Parròquia de Sant Josep de Girona, on tinc la seguretat que moltes persones aniran a donar suport a la seva estimada família en un moment tan especial.

Dolors, tinc la seguretat que en Jordi et trobava a faltar, i amb els braços oberts esperarà la seva mare estimada, els d’aquí són bona colla. Dolors, saps que no puc oblidar aquells moments que em vàreu donar tots plegats. Mai t’oblidaré.

Descansa en pau.

ANGLÈS

DOMITILA MARCOS GARCÍA

Ha mort als 84 anys. Era vídua de Vicente Sánchez Marcos. Residia a Anglès. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 10 del matí, a la parròquia de Sant Miquel d’Anglès.

BANYOLES

JUAN CARREÑO CALLE

Ha mort als 87 anys. Era vidu d’Isabel Zamudio Gerena. Residia a Banyoles. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 10 del matí, a la parròquia de Santa Maria dels Turers de Banyoles.

BESALÚ

MARGARITA GRATACÓS FERNÁNDEZ

Ha mort als 92 anys. Era vídua de Lluís Pla Collboni. Residia a Besalú. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 10 del matí, al Monestir de Sant Pere de Besalú.

CONSUELO RESCALVO JIMÉNEZ

Ha mort als 75 anys. Residia a Besalú. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 12 del migdia, al Monestir de Sant Pere de Besalú.

BLANES

SALVADOR ALCÁZAR GONZÁLEZ

Ha mort als 84 anys. Era casat amb Antonia Juan Ibáñez. Residia a Blanes. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 6 de la tarda, a la parròquia de Santa Maria de Blanes.

CRESPIÀ

JUANA MENCIO RUBIROLA

Ha mort als 91 anys. Era vídua de Josep Juanmiquel Ayats i tenia dos fills. Residia a Crespià. La cerimònia se celebrarà demà dissabte, a les 11 del matí, a la parròquia de Crespià.

GIRONA

DOLORS ARPA DE PUIG

Ha mort als 75 anys. Era casada amb Narcís Verdaguer Pujadas. Residia a Girona. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 10 del matí, a la parròquia de Sant Josep de Girona.

MARÍA BENJUMEA CABELLO

Ha mort als 82 anys. Era vídua d’Antonio Ariza Jurado. Residia a Girona. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 12 del migdia, al tanatori Mémora de Salt.

MARIA TERESA GRUART VILALLONGA

Ha mort als 87 anys. Era vídua de Josep Puyol Mateu. Residia a Girona. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a 3/4 de 12 del migdia, al tanatori Mémora de Girona.

CONXITA PRADAS PUIG

Ha mort als 95 anys. Era vídua. Residia a Girona. La cerimònia se celebrarà demà dissabte, a les 10 de matí, al tanatori Mémora de Girona.

LA BISBAL D’EMPORDÀ

JOAN LORENZO ORTIGÓN

Ha mort als 60 anys. Era casat amb Antonia Carmona Lanzas. Residia a la Bisbal d’Empordà. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a 2/4 de 4 de la tarda, al tanatori de Palafrugell.

MONT-RAS

ALFONSO GIL OLIVERES

Ha mort als 78 anys. Era casat amb Kathleen Knott Ingram. Residia a Mont-ras. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 6 de la tarda, a la parròquia de Sant Esteve de Mont-ras.

SANT HILARI SACALM

FRANCISCO REYNER TARRES

Ha mort als 92 anys. Era casat amb Josefa Molas Masó. Residia a Sant Hilari Sacalm. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 10 del matí, a la parròquia de Sant Hilari Sacalm.

MARIA MASNOU ROCA

Ha mort als 93 anys. Era vídua de Pere Cornellà Donadeu. Residia a Sant Hilari Sacalm. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 12 del migdia, a la parròquia de Sant Hilari Sacalm.

SANTA COLOMA DE FARNERS

FIDEL RIERA RABASSEDA

Ha mort als 81 anys. Era casat amb Rosa Gascons Comas. Residia a Santa Coloma de Farners. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a les 10 del matí, a la parròquia de Santa Coloma de Farners.

VILOBÍ D’ONYAR

ENRIQUE CASTRO FRAGA

Ha mort als 82 anys. Era caast amb Carme Planella Serra. Residia a Vilobí d’Onyar. La cerimònia se celebrarà avui divendres, a 2/4 d’1 del migdia, a la parròquia de Sant Esteve de Vilobí d’Onyar.