AgroBank, la divisió especialitzada del sector agroalimentari de CaixaBank, va finançar amb 494 milions d’euros al sector agroalimentari de les comarques gironines durant el primer semestre d’aquest any. L’objectiu principal d’aquest ajut és «facilitar a agricultors, ramaders i al sector pesquer la innovació, digitalització i sostenibilitat en els seus negocis», afirmava Jaume Masana, director territorial de Catalunya de CaixaBank.

A Girona hi ha 7.304 agricultors o ramaders que són clients de l’entitat. De fet, arreu de tot Espanya en són 517.000, el que significa que un de cada dos clients a l’Estat treballa amb AgroBank. A més, l’entitat té a disposició dels seus usuaris més de 140 milions d’euros en crèdits preconcedits, amb la finalitat que agricultors i ramaders puguin afrontar els diferents projectes que necessitin dur a terme.

«Hem començat 2022 amb força, intensificant la nostra posició de lideratge per ajudar a la transformació del sector», explica Masana. A més, afegeix que «acompanyem els nostres clients en la internacionalització, ja que un de cada quatre euros d’exportació de CaixaBank procedeixen dels clients d’AgroBank».