La Comunitat de Madrid rebaixarà un 50% tots els abonaments de transport des del setembre i fins al desembre. Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta autonòmica Isabel Díaz Ayuso, que ha explicat que aquest descompte s’aplicarà sobre tots els títols i per als diferents transports que controla la comunitat. D’aquesta manera, l’abonament més habitual, que costa 54,60 euros i permet utilitzar bus, metro i Renfe a la capital, passarà a costar durant quatre mesos 27,30 euros.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha pres aquesta decisió a partir del reial decret que va aprovar el Govern de coalició el 25 de juny amb l’objectiu de fer front a les conseqüències derivades de la guerra d’Ucraïna. En aquesta norma, l’Executiu va establir una rebaixa del 30% de tots els títols gestionats per les autonomies que se sufragaria amb cost a les arques estatals. A més, va establir la possibilitat que les comunitats i entitats locals que volguessin poguessin complementar la rebaixa fins al 50%.

Díaz Ayuso ha remarcat que faran ús d’aquesta possibilitat i que a partir del setembre els abonaments de transport mensuals, que van des dels 54,60 euros fins als 131,80 segons el territori que inclogui, passaran a valer la meitat. La presidenta de la regió ha apuntat que aquesta mateixa setmana portaran la proposta al Consorci Regional de Transports perquè pugui ser aprovada i posada en marxa en tot just 15 dies.