Meta, el gegant tecnològic propietari de Facebook i Instagram, ha llançat a Espanya la plataforma Horizon Worlds, que pretén ser el primer pas de la companyia per construir l’anhelat «metavers», un espai de realitat virtual al qual connectar-se per jugar i socialitzar amb els altres.

Així ho va anunciar ahir Mark Zuckerberg, cofundador i director executiu del major imperi de les xarxes socials, en una publicació en què ha va comapartir una imatge del seu avatar –el seu personatge virtual dins de la plataforma– juntament amb rèpliques, poc aconseguides, de la Sagrada Família de Barcelona i la Torre Eiffel de París.

Des d’ahir Horizon Worlds ja està disponible per als usuaris més grans de 18 anys tant a Espanya com a França, sent així els primers països europeus on la nova plataforma social de Meta desembarca després de fer-ho ja als Estats Units, Canadà i el Regne Unit, on acumulen més de 300.000 usuaris mensuals. Tot i això, la versió espanyola encara no sembla estar completament llesta, ja que la majoria de la seva interfície està en anglès i algunes de les traduccions que hi ha en espanyol són «nyaps».

Horizon Worlds és tan sols una de les aplicacions de realitat virtual que Meta ha posat en marxa per començar a dissenyar l’anomenat «metavers». concepte de moda a la indústria tecnològica que recull les aspiracions de crear un internet immersiu en què l’usuari s’hi submergeix com si fos un videojoc. La companyia pretén que aquest espai es converteixi en una realitat paral·lela on cada vegada més persones passin el temps i on gastin els seus diners, un somni que encara queda lluny.