La cadena hotelera gironina Med Playa ha estat reconeguda amb el segell Ecostars, un certificat internacional de sostenibilitat en els hotels i que compta amb el reconeixement de l’Organització Mundial de Turisme (UNWTO/OMT). A més, també forma part de la Taula de Turisme d’Espanya i el Global Sutainable Toursim Council (GSTC).

Med Playa, que gestiona un total de 23 establiments, ha apostat en els últims mesos per la sostenibilitat. Una de les accions que ha portat a terme ha estat la instal·lació de plaques solars. De moment, ho ha fet en un parell d’hotels, al Sant Eloi, de Tossa de Mar -de 100 kWp de producció-, i al Calypso, de Salou -de 15 kWp de producció-. Tanmateix, a curt termini la cadenatambé té previst col·locar plaques solars als establiments de la zona de Benidorm i la Costa del Sol, així com al magatzem de la bugaderia industrial de Vila-seca i a Quickchef, la companyia industrial del grup i que té seu a Reus.

La segona mesura que ha imposat la companyia i per la qual també ha rebut aquest reconeixement és tenir punts de càrrega per a vehicles híbrids i elèctrics. Aquests, s’han col·locat a tots els hotels de quatre estrelles que té la cadena gironina. Tanmateix, també es preveu que aquestes zones de càrrega per cotxes verds també s’instal·lin en els hotels de tres estrelles.

Però aquest projecte per no acaba aquí, ja que la companyia està valorant col·locar també un sistema per aprofitar energia de l’aire exterior, coneguda com a aerotèrmia, i així produir aigua calenta sanitària. «Aquest sistema és poc habitual en hotels, ja que són projectes amb molta complexitat d’enginyeria que s’han d’adaptar a les instal·lacions de cada establiment», declarava Pablo Villamedina, director de sostenibilitat de Med Playa.

Villamedina també explicava que «estem adaptant tecnologies i infraestructures d’alt rendiment als nostres hotels per l’eliminació de la dependència de combustibles d’origen fòssil, descarbonització i millora de l’eficiència energètica. Aquestes mesures formen part del nostre pla estratègic de sostenibilitat 2022-2023 i per al compliment dels compromisos amb el medi ambient i els objectius de desenvolupament sostenible». Tot això, que el personal directiu i del grup es formi en matèria de gestió i bones pràctiques mediambientals i accions socials.