Ford no s’acollirà el PERTE del vehicle elèctric impulsat pel Govern. La firma de l’oval ha decidit, després de revisar les previsions per a Europa, endarrerir els plans de producció a Espanya. Això "significa que no podem aprofitar el programa de finançament PERTE" (l’ajuda total proposada del qual ascendia a 106 milions per al projecte de la marca), afegeix la companyia en un comunicat al qual ha tingut El Periódico, del mateix grup que aquest diari.

Aquesta decisió de la multinacional és una reprogramació de les seves inversions que impedeix arribar als terminis del PERTE. Tot i això, com han afegit fonts de la Generalitat, no afectarà el futur elèctric de la planta d’Almussafes.

Treball conjunt amb els governs

Ford, així, manté "el compromís amb la nostra planta de València, ja que les operacions de Ford a Espanya continuen sent una part fonamental de la nostra estratègia per a Europa" i agraeix "al govern espanyol per la seva cooperació i esperem treballar en col·laboració amb el govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana per buscar oportunitats de finançament addicionals a mesura que avancem cap a una gamma de vehicles de passatgers totalment elèctrics per al 2030".

La Generalitat i el Govern d’Espanya, per part seva, mantenen tot el suport per a aquesta transformació elèctrica, van destacar fonts de la Generalitat.