El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat ha impulsat un programa per incentivar la contractació de tècnics per fer tasques de gestió de projectes sostenibles en la recollida selectiva i d’autocompostatge.

El pla s’adreça a persones majors de 45 anys que, com a mínim, faci sis mesos que estan inscrites com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Com a requisits per accedir al programa cal tenir una titulació científica universitària o bé cicles formatius de grau mitjà o superior certificats de professionalitat relacionats amb la branca científica. El programa, fet en col·laboració amb l’Agència Catalana de Residus, compta amb un pressupost de 3.764.800 euros i preveu contractar a 86 persones.

En un comunicat, Empresa i Treball ha detallat que les persones seleccionades tindran un contracte laboral d’un any a jornada completa i, paral·lelament, també se’ls oferirà formació transversal.

Promoció de l’economia circular

Durant aquest període portaran a terme projectes que tinguin com a objectiu contribuir al desenvolupament sosteinble, l’ús eficient dels recursos i la promoció de l’economia circular.

Les sol·licituds per poder participar en aquest programa es poden presentar fins al pròxim 30 de setembre.