Diari de Girona

Diari de Girona

850 treballadors afectats al dia

Seat planteja un erto parcial fins al desembre per falta de semiconductors

Fàbrica de SEAT a Martorell

Seat ha plantejat als sindicats un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) a la planta de Martorell al·legant problemes de subministrament de xips semiconductors. Així ho ha traslladat a la reunió mantinguda aquest divendres a la tarda, en què la direcció ha transmès a les centrals la necessitat de suspendre un torn de nit, el de la línia 2, que afectaria directament 850 treballadors al dia, sobre una plantilla en fàbrica que s'acosta als 11.000 efectius.

No obstant, depenent de l’evolució dels subministraments, l’empresa es guarda la carta de poder cancel·lar jornades de producció en qualsevol de les línies de fabricació de la fàbrica de Martorell. Fonts sindicals manifesten la preocupació de la plantilla per l’«alta incertesa» del que és el quart erto l’últim any i ni descarten que la factoria hagi de parar sencera en moments puntuals, ni que després de Nadal hagin de negociar un nou erto.

L’erto, que encara s’ha de negociar i inscriure’s en el Departament de Treball, entraria en vigor a mitjans de setembre i s’allargaria fins al 23 de desembre, a les portes de les vacances de Nadal. Fonts de l’empresa es comprometen a aconseguir que l’afectació de la suspensió sigui voluntària i allarguen la mà a les centrals per negociar-ne les condicions, que esperen poder tancar amb acord. Seat ja encadena quatre ertos durant l’últim any a causa dels problemes de subministraments, tant derivats dels semiconductors del sud-est asiàtic –un problema estès en el sector–, com de determinats components de l’est d’Europa i que han tingut dificultats logístiques a causa de la guerra de Putin.

Des del comitè d’empresa manifesten la seva sorpresa, ja que la falta de matèries primeres per acoblar determinats semiconductors clau en la fabricació se’ls ha notificat de manera informal durant aquesta setmana. I de manera formal aquest divendres. El calendari de negociacions serà curt i divendres de la setmana vinent podria estar tancat l’expedient.

Compartir l'article

stats