Diari de Girona

Diari de Girona

Espanya va ser el segon país de l’OCDE que més va créixer al segon trimestre

La mitjana del PIB va pujar un 0,3% entre l’abril i el juny, mentre que el d’Espanya ho va fer un 1,1%

Carrer amb terrasses de bars plenes en una foto d’arxiu. | EUROPA PRESS

El producte interior brut (PIB) de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) va créixer un 0,3% el segon trimestre del 2022, en línia amb l’expansió observada en els primers tres mesos de l’any, segons les dades publicats pel «think tank» de les economies avançades.

D’aquesta manera, el PIB de l’OCDE se situava el segon trimestre del 2022 un 1,5% per sobre del nivell assolit el quart trimestre del 2019, el darrer quart complet abans de la pandèmia de covid-19.

Entre els països de l’OCDE, el creixement més gran del PIB el segon trimestre va correspondre als Països Baixos (2,6%), davant d’Israel (1,7%), Suècia (1,4%) i Espanya (1, 1%), mentre que les pitjors dades es van observar a Polònia (-2,3%), Letònia (-1,4%) i Lituània (-0,4%).

Els països del G-20 van registrar una expansió del PIB al segon trimestre del 0,2%, després de l’estancament observat entre gener i març, malgrat la contracció patida pels Estats Units (-0,1%) i el Regne Unit (-0,1%).

Al seu costat, Alemanya va aconseguir créixer un 0,1% el segon trimestre, mentre que al Japó i França, els increments del PIB van arribar al 0,5%, i a Itàlia i el Canadà es van accelerar a l’1% i l’1,1 %, respectivament.

D’aquesta manera, l’economia dels països del G-7 es va situar un 1,6% per sobre del nivell registrat el quart trimestre del 2019 amb el que tots els països membres i havien igualat o superat els nivells d’activitat previs a la pandèmia.

En concret, els Estats Units i el Canadà van registrar nivells de PIB un 2,6% i un 1,9% superiors, respectivament, mentre que a França i Itàlia era un 1% superior; un 0,6% al Regne Unit i un 0,2% al Japó, mentre que Alemanya va aconseguir igualar el nivell d’activitat que hi havia abans de la pandèmia.

Compartir l'article

stats