El Consorci de les Gavarres ha aprovat per unanimitat un pressupost de 733.000 euros per al 2023. Un 12,85% més respecte de l'any anterior. La Diputació de Girona hi continua aportant la partida més gran, amb un total de 329.082 euros, mentre que en el capítol d'ingressos cal destacar també l'augment del 30% de l'aportació de la Generalitat de Catalunya, amb 226.200 euros per a despeses corrents i inversions. El president de l'ens, Pau Presas, destaca que els comptes mantenen com a «prioritat» l'execució de les actuacions previstes al Pla Estratègic 2021-2025.

Entre elles, es preveu continuar treballant en la prevenció d'incendis i en la recuperació d'espais oberts. També es vol potenciar tant la difusió dels valors del massís com el desenvolupament local i turístic posant el focus en els productors del sector primari de l'Espai Natural Protegit de les Gavarres.

Així mateix, entre les prioritats hi ha la consolidació del Festival Art & Gavarres o una partida de 69.000 euros destinada a la finca de Can Vilallonga de Cassà, actualment en mans d'Incasòl, que passarà a la Generalitat per nous usos.