La patronal Federatur assegura que el sector dels apartaments turístics ha tancat una temporada d’estiu «extraordinària», igualant els igualat els registres del 2019 d’ abans de la pandèmia.. En el cas de les comarques gironines l’ocupació mitjana va ser del 80% al juliol i del 93% a l’agost, una mica per sobre la mitjana catalana. Malgrat els bons resultats obtinguts durant l’estiu, la patronal assegura que veu amb «incertesa» els mesos de tardor i adverteix que serà quan es veurà si es consolidaran els «bons registres» d’ocupació durant l’estiu.

El president de Federatur, David Riba, assegura que caldrà esperar a tenir un balanç definitiu a finals d’any per veure com ha afectat l’encariment de l’energia i la manca de subministraments a les empreses.

«Cal tenir en compte que venim de dos anys de pandèmia i a la complicada situació econòmica actual cal afegir que les empreses del sector hauran de començar a retornar els préstecs demanats durant el període covid», recorda Riba.

La patronal ha reclamat «col·laboració» a l’administració per «impulsar l’oferta» i «atraure» turisme internacional els mesos vinents.