La facturació mitjana per habitació ocupada als hotels de la Costa Brava va créixer durant la temporada d’estiu. Tanmateix, l’augment va ser menor a la inflació. Segons les dades de setembre, l’IPC interanual es va situar en 9,5% a la demarcació de Girona.

Si comparem les dades de facturació mitjana als hotels de la Costa Brava des de juny fins a l’agost tots els mesos es van registrar una pujada respecte al mateix període de 2021. Tanmateix, l’increment va oscil·lar entre el 2,3% al juny i el 9,1% registrat al juliol, una xifra menor a la inflació a la província gironina. La mitjana més alta la trobem a l’agost (129,86 euros de facturació mitjana per habitació ocupada), un 8,4% més.

Després del període amb més moviment pel que fa a la temporada turística, la mitjana al setembre va caure fins als 89,13 euros, segons les darreres dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Setembre és l’únic dels darrers quatre mesos que registra una baixada en el preu respecte al mateix mes de 2021, malgrat que aquesta disminució és mínima, el preu mitjà va minvar en 0,70 euros per habitació (-0,8%).

La facturació mitjana a la Costa Brava va ser la segona més elevada de Catalunya el mes passat, però 23 euros inferior a la mitjana catalana, que es veu incrementada per la diferència de preu dels hotels de Barcelona respecte a altres regions.