Nestlé ha reduït en més d’un 40% els quilograms de CO₂ per tona de producte en el seu centre de Girona de 2010 a 2020 i en un 30% a la fàbrica de Reus (Tarragona) en el mateix període, ha informat en un comunicat aquest dijous.

La companyia ha assegurat que fomenta, així, la sostenibilitat del cafè en la seva cadena de valor per a produir-lo «de manera responsable i sostenible», objectiu amb el qual porten treballant des de 2010 amb el seu programa Nescafé Pla i que ha ampliat a nivell global amb la iniciativa Nescafé Pla 2030.

Nestlé ha afegit que tota l’energia elèctrica comprada per a tots dos centres de producció prové de fonts renovables i són consideressis zero residus a abocador, en minimitzar la seva generació i fomentar la seva reutilització, reciclatge o valorització.

La fàbrica de Girona, a més, ha reduït en un 35% els metres cúbics d’aigua utilitzada per tona de producte elaborada entre 2010 i 2020 i, a més, s’ha instal·lat una caldera de biomassa que utilitza els pòsits obtinguts de l’elaboració de cafè soluble per a l’obtenció de vapor, que genera 125.000 tones de vapor a l’any, la qual cosa suposa un 25% menys del seu consum de gas natural.

En el centre de producció de Reus, ha reduït en gairebé un 45% els metres cúbics d’aigua per tona produïda en el mateix període.

La companyia ha explicat que més del 90% dels envasos de cafè que fabriquen a Espanya estan dissenyats per a ser reciclats.