La multinacional farmacèutica Sanofi invertirà més de 15 milions d’euros a la planta de Riells i Viabrea en els pròxims tres anys. La companyia ha anunciat, en el marc dels actes de celebració del 50è aniversari del centre industrial a la demarcació de Girona, que l’objectiu de la inversió és optimitzar i modernitzar els equipaments, augmentar la capacitat productiva, potenciar la digitalització dels processos també implementar millores en matèria mediambiental.

A més dels 15 milions d’euros que la multinacional francesa invertirà a la planta de la Selva entre el 2023 i el 2025, la companyia hi ha destinat 26 milions en inversions en els últims quatre anys. «Riells és un centre de referència per a Sanofi, del qual ens sentim molt orgullosos. Per això, gràcies a les inversions realitzades en els últims anys i les previstes volem accelerar l’adaptació d’aquest centre als reptes i oportunitats presents i futurs», explica la directora del centre, Audrey Lasserre.

La planta de Riells i Viabrea està especialitzada en produir formes sòlides -comprimits i càpsules- per tractar patologies del sistema nerviós central, cardiovasculars, tiroides, antimalària, teràpia biliar i infeccions bacterianes. De fet, alguns dels medicaments que surten del centre de la Selva, i que es distribueixen arreu del món, es consideren «essencials» per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Exportació a més de 120 països

Actualment, el centre industrial de Sanofi a les comarques gironines dona feina a més de 300 persones i exporta el 94% de la producció a més de 120 països de tot el món (80% a Europa i 20% a països emergents). La planta a Riells i Viabrea produeix 72 milions de capses de medicaments anuals, que engloben fins a 80 fórmules diferents per tractar més d’una vintena de patologies.

La multinacional biofarmacèutica francesa té presència a un centenar de països. Arreu del món, té 73 centres de producció i la seva plantilla està formada per més de 100.000 treballadors. Actualment, Sanofi té en marxa 80 estudis clínics i l’any passat va facturar 37.761 milions d’euros

50 anys de la planta

Per commemorar el 50è aniversari de la planta, directius de la farmacèutica han visitat les instal·lacions acompanyats de representants de la Generalitat, el govern espanyol, l’ambaixada francesa i autoritats locals. Després, s'ha descobert una placa commemorativa.

La directora general de Sanofi a Espanya, Margarita López-Acosta, destaca que per a la multinacional farmacèutica és «un orgull» commemorar l’efemèride, perquè la planta de Riells i Viabrea és «una mostra més del nostre compromís per perseguir el poder de la ciència». López-Acosta també referma l’aposta de Sanofi per Catalunya i l’Estat recordant que, a més del centre de producció de Riells i Viabrea, la farmacèutica va escollir Barcelona per inaugurar-hi el seu «hub digital mundial» l’any 2016. «És important mantenir i reforçar aquest compromís per garantir i accelerar l’accés dels pacients a les innovacions terapèutiques que aportem», ha manifestat la directora general.

Durant l’acte, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha destacat la importància que té «el sector de les ciències de la vida» a Catalunya. «Representa el 8,7% del seu PIB i dona feina a més de 250.000 persones». 

A més, la delegada de l’Estat a Catalunya, Maria Eugènia Gay, ha posat en relleu l’aposta per a la investigació que fa Sanofi «per progressar en avenços a la salut i millorar la qualitat de vida de les persones» i va felicitar la companyia després que multinacional francesa hagi rebut l’aval d’Europa per comercialitzar la seva vacuna contra la covid-19.