Diari de Girona

Diari de Girona

Mengem menys fruita tot i les recomanacions

En els darrers temps estem menjant menys fruita malgrat les recomanacions de dietistes i metges. El consum de fruites i hortalisses fresques a les llars continua decreixent fortament, un 13% menys de gener a agost del 2022 respecte el mateix període de l’any anterior, totalitzant 4,7 milions de quilos, i el valor va caure un 4%, situant-se en 8.687 milions d’euros, segons les darreres dades del Panell del Consum Alimentari del MAPA.

El descens del consum de fruites i hortalisses fresques a les llars durant els vuit primers mesos de l’any s’ha produït a totes les categories: fruites, hortalisses i patata. Les fruites van recular un 12% en volum, totalitzant 2,5 milions de quilos, i el valor va caure un 1% totalitzant 4.371 milions d’euros, i van caure en volum totes les fruites menys raïms (+9%) i mandarines (+2%).

El volum d’hortalisses consumides va baixar un 15% respecte el mateix període del 2021 i un 8% la despesa, situant-se en 1,5 milions de quilos i 3.278 milions d’euros respectivament. Va baixar el consum de totes les hortalisses com tomàquet (-12%), enciam (-12%), pebrot (-19%), ceba (-20%)… I la demanda de patata va baixar un 13% en volum, i va totalitzar 964 milions de quilos amb una despesa de 538 milions d’euros (-6%).

Cal recordar que el consum a les llars ha retrocedit fins i tot a nivells anteriors a la pandèmia. El 2019, en el període analitzat, de gener a agost, el consum va ser de 5,2 milions de quilos i aquest any ha estat de 4,7 milions de quilos.

Compartir l'article

stats