La venda de cotxes augmenta un 20% a les comarques gironines

Aquest mes de novembre es van matricular 1.050 vehicles d’aquest tipus a la província de Girona

Joel Lozano/ACN

Les matriculacions de turismes i tot terrenys van augmentar un 20,3% a les comarques gironines al mes de novembre respecte al mateix període de l’any passat, amb un total de 1.050 operacions, 177 matriculacions més que el novembre de 2021, segons les darreres dades facilitades per la patronal dels concessionaris Fecavem.

Les matriculacions a la província de Girona van créixer per sobre tant de la mitjana catalana com de la mitjana espanyola, que van registrar al novembre un increment del 5% i del 10,2% respectivament.

En aquest 2022 a la demarcació de Girona s’han matriculat un total de 9.557 turismes i tot terrenys, quatre punts més en comparació amb l’any passat durant els primers onze mesos de l’any. A Catalunya, només Tarragona (+9,6%) registra un major increment. Barcelona i Lleida registren en l’acumulat de 2022 una baixada del 10,3% i del 2% respectivament, en comparació amb les xifres de l’any passat. A Espanya, enguany les matriculacions d’aquest tipus de vehicles també registren una davallada (-4,4%).

Pel que fa a les matriculacions de motocicletes i vehicles lleugers a Catalunya van augmentar un 9% al novembre en comparació amb el mateix mes del 2021, fins a 4.063 unitats, segons Anesdor. Girona amb 370 matriculacions, va registrar una pujada del 27,1%, la província catalana amb un major increment.