Les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols han fet una crida als partits polítics i a les institucions per tal que arribin a un acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat del 2023. Les corporacions empresarials asseguren que «la inestabilitat econòmica i les moltes incerteses que planen sobre l’horitzó de l’economia mundial fan indispensable tenir totes les eines a l’abast per fer front a la crisi».

A partir d’una consulta realitzada als membres dels plens de les tres cambres, que representen tots els sectors empresarials de la demarcació, un 60% considera que l’aprovació del pressupost és molt important, mentre que un 21% ho considera important. El 19% restant ho considera poc important.

Les cambres insisteixen en la necessitat d’un compliment estricte de les inversions pressupostades, «que any rere any són menystingudes», asseguren. Consideren que si no hi ha un compromís ferm en aquest sentit, cada cop serà més difícil superar «el dèficit acumulat d’infraestructures que llastra el nostre creixement».

A través d’un comunicat conjunt publicat aquest divendres, exposen que cal que les formacions polítiques «evitin posicions immobilistes i facin mans i mànigues per arribar a un acord que pugui beneficiar el conjunt de la població, deixant de banda interessos partidistes». «En un moment com l’actual, no es pot malbaratar ni un euro i ens cal un nou pressupost per fer front a les incerteses del moment», afirmen.